Een robot is zo gekocht, maar welke van de vele robots moet je aanschaffen en welke zijn breed inzetbaar van kleuter tot bovenbouw (of binnen het VO)? Hoe kan je een doorlopende leerlijn garanderen en kan je het vakoverstijgend meenemen binnen de verschillende vakken van de school?

In samenwerking met De Rekenwinkel hebben wij een aantal robots geselecteerd die breed inzetbaar zijn en goed binnen het onderwijs ingezet kunnen worden om de leerlingen te leren hoe ze moeten werken met robots. Dit begint heel klein en simpel met bijvoorbeeld de Bee-bot en gaat door tot het programmeren van bijvoorbeeld de Fable.

Voor deze selectie robots hebben we lessen geschreven die de leerlingen stap voor stap leert hoe ze een robot kunnen bedienen (programmeren) zo hebben ze in gemiddeld 9 lessen genoeg basiskennis om zelf verder te gaan met de robot. De lessen zijn zo omschreven en opgebouwd dat de leerling zelf onderzoekend leert en ontdekt. Voor de leerkracht is er bij elke robot een beknopte omschrijving zodat ook zij de benodigde informatie hebben om de robot te kunnen aanbieden. Denk hierbij aan de oplaadtijd, de gebruiksduur, de eventuele app die gebruikt moet worden en een korte beschrijving van de robot.

Wilt u weten hoe wij de methode binnen uw lesplan en capaciteit kunnen integreren?
Neem gerust contact met ons op.