Naast de klassikale lessen verzorgen we ook verschillende masterclasses. In een kleinere groep gaan we dieper in op de onderwerpen die tijdens de reguliere techniek en 21 Centuryskills lessen zijn behandeld.

Bij de masterclass techniek leren de masters alles over technische toepassingen uit hun omgeving en gaan elke week met de geleerde stof een werkstuk maken. Dat nemen ze mee naar huis en helpt ze om thuis te vertellen wat ze hebben geleerd en hoe die techniek werk. In deze les leren ze onder andere over de stroomkring, magneten, zonne-energie, hydrauliek, luchtdruk en tandwielen.

Bij de masterclass game bouwen krijgen de masters alles te weten over alle facetten die nodig zijn om een goed game te bouwen. Zo leren ze eerst een programma te schrijven in een blockly omgeving daarna leren ze in programmeertaal te schrijven (java en Python). Tijdens de lessen wordt er ook ingegaan op mediawijsheid. Wat gebeurt er als je iets online gaat delen. Hoe bescherm je jouw gegevens en kan je dingen veilig op het internet zetten.
In de apps die ze gaan gebruiken, leren met de verschillende onderdelen te werken. Alle apps zijn onder de inlog van de docent. Ook wat ze als huiswerk mogen maken. Of ze krijgen een eigen inlog die de ouders krijgen. Zo blijft alles gemonitord en veilig. Ze kunnen de zelf gemaakte games onderling delen en spelen.

In de masterclass VR en AR krijgen de masters informatie en opdrachten waarmee ze een eigen VR of AR kunnen maken. We zullen eerst de verschillende opties bekijken, daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met verschillende programma’s en toepassingen. Tijdens de lessen wordt er ook ingegaan op mediawijsheid. Wat gebeurt er als je iets online gaat delen. Hoe bescherm je jouw gegevens en kan je dingen veilig op het internet zetten.

21st Century skills hoor je overal om je heen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in. Denk naast robotica/programmeren ook aan Escaperooms, Stop motion, Virtual Reality, 3D-printing. Maar ook projecten die de leerlingen voorbereid op ondernemerschap, met inzicht op de mogelijkheden van nu. Bijvoorbeeld door te leren wat crowdfunding is en hoe je dat kan toepassen, hoe zet je social media in om je doel te behalen. Ook tijdens deze lessen wordt er ingegaan op mediawijsheid. Wat gebeurt er als je iets online gaat delen. Hoe bescherm je jouw gegevens en kan je dingen veilig op het internet zetten.

Elke masterclass opgebouwd in 6 lessen van 1,5 a 2 uur.
Mocht u interesse of vragen hebben over de masterclass neem dan gerust contact met ons op. Bekijk hier de data en tijden op uw school.

Wilt u inschrijven voor een masterclass bij u op school dan kan dat hier. Vermeld aub de naam van de school, de naam en de groep van uw zoon of dochter