Bij onze doorlopende leerlijn maken wij gebruik van leskaarten. Bij techniek en kunst is de leskaart geschreven voor de leerkracht. De leskaarten hebben allemaal dezelfde opbouw zodat de leerkracht eenvoudig kan schakelen tussen de verschillende leskaarten.

Op de eerste pagina staat alle informatie die een leerkracht nodig heeft voordat de les begint.
Het leerdoel, de benodigdheden, woordenschat, kerndoelen, korte uitleg aan de klas en een begeleidend filmpje.
Na het filmpje gaan de kinderen aan het werk met het besproken onderwerp. Stap voor stap staat er op de leskaart beschreven wat de leerkracht moet doen om tot het gewenste resultaat te komen. Al dan niet meer een werkblad die ook toegevoegd is bij de leskaart. Om zowel de leerlingen als de leerkracht extra te ondersteunen zijn er bij iedere opdracht ook één of meerdere Digibord pagina’s. Hierop staat een extra visuele uitleg van de opdracht of inspiratie voor het te maken kunstwerk. Na de opdracht is er altijd een moment waarin de opdracht besproken en gepresenteerd wordt.

Bij de lessen voor robotica hebben we voor een andere opzet. Hierbij gaan de leerlingen zelf aan de slag met de leskaart en de daarbij behorende robot. Door zelf te ontdekken en te doen zal de leerling de robot sneller en beter leren kennen dan wanneer het uitgelegd wordt door de leerkracht. Voor de leerkracht hebben we op de eerste pagina een beknopte omschrijving van de robot gegeven zodat de leerkracht op de hoogte is van de robot maar niet een heel boekwerk moet doorlezen. In deze omschrijving is onder andere de oplaadtijd en de batterijduur af te lezen ook staat er welke app er nodig is en welke materialen de leerling nodig heeft om aan de slag te kunnen.
De leerling krijgt een uitgebreide beschrijving van de opdracht. De eerste les leren ze hoe de robot aan gaat en hoe ze deze kunnen besturen, daarna zullen ze doormiddel van opdrachten stap voor stap de robot steeds beter leren kennen. Waardoor ze de robot ook zelf steeds vaker zullen pakken en inzetten bij verschillende vakken.

Mocht u interesse hebben in onze lessen of een gratis proefles willen neem dan even contact met ons op.