Van Gogh, Rubens, Esscher en Monet zomaar een paar grote namen binnen de schilderkunst. Prachtig om naar te kijken en bij weg te dromen. Er is zoveel te leren over, van en door kunst, maar helaas is het vaak een klein aanbod binnen het lesprogramma. Terwijl het toch een heel prachtig vak is om te leren. Wij begrijpen dat niet iedereen een kunstkenner is en dat het lastig is om hier een uitgebreid lessenpakket van te maken zodat kinderen van groep 1 t/m groep 8 les krijgen in kunst die bij hun leeftijd en ontwikkeling past.

Wij hebben een lesmethode die aansluit bij deze wensen en de richtlijnen van SLO/TULE zodat u zeker weet dat al deze leerdoelen worden behaald. In een doorlopende leerlijn nemen we de leerlingen stap voor stap mee in alle facetten van de kunst. Er komen allerlei materialen aan bod om zo de verschillen te leren kennen in het werken en omgaan met deze materialen. Ook behandelen we een grote groep kunstenaars en kunststromingen zowel in de schilderkunst als in de architectuur en de beeldende kunst .

De uitgebreide leskaarten die bij deze leerlijn horen bevatten alle informatie die een leerkracht nodig heeft om goed voorbereid een les te geven over het desbetreffende onderwerp.

Wilt u weten hoe wij de methode binnen uw lesplan en capaciteit kunnen integreren?
Neem gerust contact met ons op.